ХИДРАТАЦИЈА И ЗАШТИТA

Органска роза дамсцена и „KalparianeTM“ активен комплекс од кафени морски алги – големата тајна за сува кожа

Сувата кожа се карактеризира со многу тенок површински слој и недостаток од заштитен слој. Како резултат на тоа се појавуваат симптоми кои се карактеристични за овој вид кожа во форма на непријатно чувство на затегнување и пецкање, а намалената еластичност доведува до предвремено создавање на брчки. Со влијанието на надворешните фактори како што се сончевите зраци, студот, ветрот и топлината, овие симптоми сè повеќе се изразуваат. LOGONA колекцијата за сува и нормална кожа интезивно ја хидрираат кожата. Активните состојки на скапоцената органска роза дамсцена заедно со „KalparianeTM“ активен комплекс од кафени морски алги ја зголемуваат природната заштитна функција на кожата и ја заштитуваат од штетните влијанија на слободните радикали и животната средина. Брчките се намалуваат и се регулира хидро-липидниот баланс на кожата. Лесните растителни масла го ублажуваат чувството на затегнување, ги поттикнуваат природните регенеративни процеси и помагаат во обновување на хидролипидниот слој со што кожата ја враќа својата еластичност и мекост.

АКТИВНИ СОСТОЈКИ

ОРГАНСКА РОЗА ДАМАСЦЕНА

Го подобрува тенот и има смирувачки, балансирачки, разјаснувачки, оживувачки и освежувачки ефект врз кожата. Цветните пупки од миризливата роза дамасцена прават чуда на кожата. Екстрактот кој се добива од собрани цветни ливчиња има смирувачки, антиинфламаторен и заздравувачки ефект. Ја хидрира, освежува и ја чисти кожата.

ДРАГОЦЕНИ ЕКСТРАКТИ

Козметиката на LOGONA содржат активни состојки од растително потекло, како и драгоцени екстракти и растителни масла од сертифицирано органско земјоделство. Компанијата Logocos произведува повеќе од 40 различни растителни екстракти.

КАФЕНА АЛГА

Ефективната активна состојка на комплексот „Kalpariane™“ се добива од морски кафени алги. Ја зголемува сопствената заштитна функција на кожата и ја заштитува од штетните влијанија на слободните радикали и надворешната средина. Ја стимулира клеточната енергија и ја зајакнува цврстината и еластичноста на кожата.