ЗА ПОТРЕБИТЕ НА МНОГУ ЧУВСТВИТЕЛНА И ИРИТИРАНА КОЖА

Под влијание на негативните фактори како што се температурните промени, стресот или несоодветната нега, многу чувствителна кожа реагира многу посериозно. Со FREE, LOGONA разви палета на производи специјално наменети за многу чувствителна, иритирана и кожа склона на алергии.
LOGONA FREE производите содржат само најблаги природни состојки кои ѝ помагаат на чувствителната кожа да ја врати рамнотежата и здравиот изглед. Тие ја штитат и го зајакнуваат нејзиниот хидролипиден слој кој претставува прва одбранбена линија против негативните влијанија на надворешната средина.
LOGONA FREE производите исто така се идеални за употреба за време на хомеопатски третман.
Темелни дерматолошки испитувања го пратеа секој чекор во развојот на LOGONA FREE производите. Секој производ има сертификат DAAB (германско здружение за алергија и астма).

АКТИВНИ СОСТОЈКИ

МАСЛО ОД ОРГАНСКИ БАДЕМ

Маслото од органски бадем има многу да понуди на кожата бидејќи е особено благо, брзо се апсорбира, ја храни и негува кожата и има смирувачки ефект. Минералите и витамините што ги содржи овозможуваат изедначен и блескав тен.

МАСЛО ОД ОРГАНСКА ЈОЈОБА

Маслото од семе од органска јојоба е богато со провитамин А, витамин Е и многу различни минерали. Благодарение на тоа и посебната содржина на масни киселини, маслото од јојоба е одлично за негување на кожата. Има смирувачки и хидрирачки ефект.

МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ГРОЗЈЕ

Семките од грозје изобилуваат со антиоксидативни олигомери процианидини, кои се одлични ловци на слободните радикали. Со оглед на високата содржина на линолејска и линоленејска кислина (есенцијални масни кислеини), маслото од семки од грозје има хидратантна моќ, затегнувачки ефект и е особено корисно за сува кожа и за зрела кожа..