Водечкa на патот - LOGONA лидер во иновации

„Подобро е можно“ од почетокот е размислувањето на LOGONA. Како резултат на тоа, лабораторијата на компанијата не само што даде сертифицирана и автентична природна и органски козметика, таа исто така преку своите безброј пионерски иновации влијаеше на производите кои се денес присутни на пазарот на природна органска козметика.

Иновации - LOGONA ПРВА ПРОИЗВЕДЕ:

1984 – Уште под името на „Lorien Goods“, компанијата ja развива првата природна козметика за луѓе наклонети кон алергии.

1985 – Компанијата на гермаскиот пазар ги лансираше првите растителни бои за коса, без синтетички состојки.

1988 – Создаден е првиот органски природен производ за заштита од сонце.

1989 – LOGONA го произведе првиот природен декоративен козметички производ.

1998 – Произведена е првата колекција “AGE PROTECTION – Заштита од стареење”.

2003 – LOGONA го понуди на пазарот првиот BDIH сертифициран шампон.

2004 – LOGONA ја произведе колекцијата за секојдневна нега – првата природна козметичка колекција за нега на целото семејство.

2005 – По повеќегодишен развој, LOGONA ја лансираше на пазарот првата кремаста боја за коса во туба, целосно без синтетички адитиви.

2007 – Прва природна паста за осетливи заби е лансирана на пазарот.