КЛЕТОЧНА РЕГЕНЕРАЦИЈА И НАМАЛУВАЊЕ НА ЦРВЕНИЛОТО

Ексклузивната формула SILIDINE® е развиена од црвена алга („Porphyridium cruentum“) која овозможува клеточна регенерација, делува смирувачки и долготрајно го редуцира црвенилото. Ги зајакнува ѕидовите на крвните садови и ја зголемува нивната еластичност.
Што е купероза?
Куперозата се карактеризира со проширени јасно видливи крвни садови на образите и околу носот. Придружена е со појава на црвенила, сува и сензитивна кожа. Во Германија околу 4 милиони луѓе се склони на купероза.
Што и е потребно на куперозната кожа?
Најважно е зајакнување на ѕидовите на крвните садови. За да се постигне овој ефект треба да се користат ниско-липидни производи кои не содржат алкохол, минерални или силиконски масла. На кожата треба да и се обезбедени интензивна хидратација. LOGONA med серијата за нега на лице совршено ги исполнува овие потреби, а на куперозната кожа и ја обезбедува потребната нега и заштита.

Ексклузивната формула SILIDINE® е развиена од црвена алга („Porphyridium cruentum“) која овозможува клеточна регенерација, делува смирувачки и долготрајно го редуцира црвенилото. Ги зајакнува ѕидовите на крвните садови и ја зголемува нивната еластичност.
Што е купероза?
Куперозата се карактеризира со проширени јасно видливи крвни садови на образите и околу носот. Придружена е со појава на црвенила, сува и сензитивна кожа. Во Германија околу 4 милиони луѓе се склони на купероза.
Што и е потребно на куперозната кожа?
Најважно е зајакнување на ѕидовите на крвните садови. За да се постигне овој ефект треба да се користат ниско-липидни производи кои не содржат алкохол, минерални или силиконски масла. На кожата треба да и се обезбедени интензивна хидратација. LOGONA med серијата за нега на лице совршено ги исполнува овие потреби, а на куперозната кожа и ја обезбедува потребната нега и заштита..

Ексклузивната формула SILIDINE® е развиена од црвена алга („Porphyridium cruentum“) која овозможува клеточна регенерација, делува смирувачки и долготрајно го редуцира црвенилото. Ги зајакнува ѕидовите на крвните садови и ја зголемува нивната еластичност.

Куперозата се карактеризира со проширени јасно видливи крвни садови на образите и околу носот. Придружена е со појава на црвенила, сува и сензитивна кожа. Во Германија околу 4 милиони луѓе се склони на купероза.

Најважно е зајакнување на ѕидовите на крвните садови. За да се постигне овој ефект треба да се користат ниско-липидни производи кои не содржат алкохол, минерални или силиконски масла. На кожата треба да и се обезбедени интензивна хидратација. LOGONA med серијата за нега на лице совршено ги исполнува овие потреби, а на куперозната кожа и ја обезбедува потребната нега и заштита.

Ефективноста на производите сe потврдени и се препорачуваат од германското здружение за розацеа

[Со ексклузивна формула SILIDINE®  развиена од црвена алга]

ЦРВЕНА АЛГА

Ексклузивната активна состојка SILIDINE® се екстрахира од црвените алги. Ги зајакнува ѕидовите на крвите садови, ја зголемува нивната еластичност и ја подобрува нивната отпорност. Овозможува клеточна регенерација, делува смирувачки и долготрајно го редуцира црвенило.