LOGONA - СЕРТИФИЦИРАНА ПРИРОДНА И ОРГАНСКА ГЕРМАНСКА КОЗМЕТИКА

NATRUE – сертификат

NATRUE е меѓународен сертификат за природна и органска козметика. Најголем бројот од производите на LOGONA, го поседуваат меѓународниот NATRUE сертификат за природна и органска козметика. Стандардот NATRUE ги потврдува козметичките производи во три категории: како природна козметика, како природна козметика со органски состојки или како органска козметика.
Затоа NATRUE на потрошувачите им гарантира високо ниво на вистински природен органски квалитет.

BDIH – сертификат

BDIH е германски сертификат кој строго дефинира кои суровини се дозволени, а кои се забранети. Ова значи дека BDIH сертифицираната природна и органска козметика може да содржи само природни и на природатна основа суровини – по можност од контролирано органско производство или од саморастечки растенија.

LOGONA ОЗНАКА ЗА ОРГАНСКО

Голем дел од производите се означени со LOGONA ознака за органско. LOGONA со ова ознака гарантира висок ОРГАНСКИ квалитет на нејзините производи.

EcoControl – сертификат

Сертификат за квалитет на суровините.

Квалитетот и ефикасноста на козметичките производи во голема мера зависат од квалитетот на суровините кои се користат. Ознаката “EcoControl” го гарантира потеклото на суровините од контролирано органско производство и од сертифицирани саморастечки растенија.

ААТ

LOGONA се бори против тестирање на животни низ целиот свет и промовира алтернативни методи за тестирање.

EMAS – сертификат

Сертификат за добро управување со животната средина.

Компанијата „LOGOCOS Naturkosmetik AG“, која е сопственик на брендот LOGONA, издаде детална изјава за животната средина и спроведе доброволна контрола на своите производни процеси. По завршување на инспекцијата, на компанијата „LOGOCOS“ и беа доделени ISO-14001 и EMAS сертификати за имплементација на највисоките стандарди за внатрешно управување со животната средина.

VEGAN

Сите производи што се означени како „vegan“ не содржат состојки од животинско потекло.

GLUTEN FREE

Означува дека производот не содржи глутен.