Што е црн лук?

Црниот лук што се користи за производство на екстракт е посебен аргентински лук што специјалистите природно го ферментираат во Јапонија преку примена на вековен и сложен процес. За време на процесот на природна ферментација (без генетски инженеринг) свежиот лук старее (ферментира) под контролирани услови во подолг временски период. Шеќерот и аминокиселините на лукот за време на ферментацијата произведуваат меланоидини, жолто-кафеави до скоро црни природни органски соединенија, кои се одговорни за црната боја. Поради ферментација, лукот добива многу мека конзистентност.

Кој е револуционерниот ефект на црниот лук?

Резултатите од истражувањето покажуваат дека лукот има многу вредни својства. Употребата на лукот во сурова форма предизвикува потешкотии кај многу луѓе поради акутниот мирис и влијанието врз желудникот и дигестивниот систем, како и од ослободувањето на непријатен мирис преку кожата и дишењето.

Црниот лук, добиен со процес на природно стареење, можеме целосно да го користиме без никакви непријатни несакани ефекти. За разлика од обичниот лук, црниот лук е целосно без мирис, нема вкус и не предизвикува подригнување, надуеност или непријатни мириси. Исто така, нема негативно влијание врз компонентата што ја одредува нејзината вредност!
.

Swiss Energy - АСОРТИМАН НА ПРОИЗВОДИ